BF80
Utombordare Rekommendationspris Kampanjpris
Honda BF80AK1LRTU 13 990 € 9 990 €

** Vårkampanjen är ikraft till och med 31.5.2024, med förbehåll för tillgänglighet.

BF80

Utombordare Rekommendationspris Kampanjpris
Honda BF80AK1LRTU 13 990 € 9 990 €

** Vårkampanjen är ikraft till och med 31.5.2024, med förbehåll för tillgänglighet.

Honda BF80 fick inför år 2018 en ny, mer strömlinjeformad design som utstrålar avancerad teknologi. Därtill har prestandan och bränsleekonomin ytterligare förbättrats tack vare en ny motorstyrning.

För övrigt är utombordaren bekant och sofistikerad: ECOmo-förtunningsteknik och elektronisk bränsleinsprutning (PGM-FI) garanterar en enastående bränsleekonomi och låga utsläpp. Därtill är Honda BF80 liksom bekant lätt till vikten och kompakt till måtten.

Be om offert


Introduktion

Ypperlig Prestanda - på miljöns villkor.

Honda BF80 uppfyller de strängaste miljökraven, samtidigt som den erbjuder en helt ny nivå av prestanda i sin storleksklass i kombination med Hondas berömda tekniska sakkunskap. Trots dess kraftfulla prestanda är den lättviktade nyhetsmotorn mer ekonomisk än någonsin och dess kompakta konstruktion möjliggör användning i båtar av varierande slag.

Teknisk mästare i lätta tungviktarserien.

Storleksmässigt kompakt, effektmässigt kraftfull. BF80 har en smidig och snygg design, och är i sin storleksklass förvånansvärt lätt och bländande strömlinjeformad. Växellådans avancerade effektivitet kombinerat med motorns kraftfullhet garanterar pålitlighet och en ren körnjutning.

Ekonomisk kraftkälla med Enastående egenskaper.

Hondas unika ECOmo (Economy Controlled Motor) -förtunningsteknik tillåter styrning av mager förbränning. Systemet anpassar bränsle-luftförhållandet enligt belastning och varvtal, och förbättrar på så sätt bränsleförbrukningen resulterande i bättre bränsleekonomi. Tillsammans med det elektroniskt styrda bränsleinsprutningssystemet PGM-FI, som ser till att motorn startar lätt,garanterar BF80 en enastående ekonomi och låga utsläpp. Honda BF80 inkluderar även BLAST-funktionen för kraftfull acceleration. BLAST står för Boosted Low Speed Torque, dvs. högre vridmoment på låga varvtal.

Utombordaren är kompakt och lätt, och utrustad med NMEA2000-anslutningsbarhet gör det båtlivet smidigare. Du kan enkelt koppla bl.a. GPS, kartplotter och ekolod till motorn. Beredskap för Trolling Control ger möjligheten att finjustera varvtalen med 50 varvs mellanrum från tomgång ända till 900 varv, vilket gynnar t.ex. vid trolling fiske eller vid landstigning.

Honda BF80 teknik.

 • BLAST™-starttekniken (Boosted Low Speed Torque) har utvecklats för att förbättra accelerationen på låga varvtal. Då du manövrerar gasreglaget snabbt avancerar BLAST-funktionen tändningsinställningen till det maximala. På samma gång justeras bränsle-luftförhållandet för att förhindra knackning. Vridmomentet ökar avsevärt. Resultatet är en kraftfull acceleration då behovet är som störst. Detta gynnar speciellt då båten sätts i rörelse med större och tyngre last – båten stiger i plan effektivt och snabbt. Denna patenterade teknik är en av de kännetecknande egenskaperna hos Hondas-utombordare.
 • ECOmo™ - denna unika förtunningsteknik tillåter förbränningen att fungera på ett magrare luft-bränsleförhållande. ECOmo-sensorerna utforskar och finjusterar förhållandet mellan bränsle och luft under körning, och optimerar därmed både bränsleförbrukning och prestanda under marschfart. Denna egenskap i kombination med Honda PGM-FI-bränsleinsprutningssystemet garanterar den bästa bränsleekonomin och mindre utsläpp.
 • Beredskap för Trolling Control-hastighetsjustering, som möjliggör finjustering av varvtal med 50 varvs mellanrum. Perfekt för t.ex. trollare. 
 • PGM-FI – den mest avancerade bränsleinsprutningsteknologin
 • NMEA2000-kompatibel för anslutning av motor och båtelektronik
 • Bästa laddningskraften i sin klass – flexiblare elektronikanvändning
 • High-performance –utväxling – mindre vattenmotstånd och skvättar
 • 3-bladig aluminiumpropeller
 • Varvtalsmätare (analog)
 • Digital timmätare (antal användningstimmar)
 • Trimmätare (analog)

Honda BF80AK1LRTU


MOTOR

Motortyp
4-takt OHC
Modellmarkering
LRTU
Antal cylindrar
4
Slagvolym
1496 cm3
Cylinderdiameter och slaglängd
73 x 89,4 mm
Ventilkonstruktion
16 ventiler
Varvtalsområde vid full gas
5,000-6,000 varv/min
Max. effekt
80 hk
Kylsystem
Vattenkylning med termostat
Bränslesystem
Elektronisk PGM-FI
Tändsystem
Elektronisk PGM-IG
Avgasutsläpp
Via propellernav

VÄXLAR

Utväxlingsförhållande
2,33
Växellägen
F - N - B

TILLBEHÖR

Laddningsenhet
44 A
Propeller (antal blad, diameter, lutning, material)
Valfri 3-bladig aluminium
Oljetrycksvarning
JA
Överhettningsvarning
JA
Varvtalsbegränsare
JA
Nödstopp
JA
NMEA2000-utgång
JA
Trollingfunktion
JA
Blast
JA
ECOmo
JA
VTEC
-
Elektronisk motortiltning
JA
Gasassisterad motortiltning
-
Elektronisk motortrim
JA
Bränslefilter
JA
Reglage
Fjärrstyrning
Startsystem
Elstart

MÅTT

Totalhöjd XX
-
Totalhöjd X
-
Totalhöjd L
1566 mm
Totalhöjd S
-
Totallängd
746 mm
Totalbredd
449 mm
Rigglängd XX
-
Rigglängd X
-
Rigglängd L
537 mm
Rigglängd S
-
Vikt XX
-
Vikt X
-
Vikt L
165 kg
Vikt S
-
Garanti vid nöjesbruk
5 år
Garanti vid professionell användning
2 år
Stäng
Stäng