Otto Brandt konserni ostaa Fenix Marin Oy:n koko osakekannan

Honda - Silver Raptor - uutiskuva

Otto Brandt -konsernista tulee Suomen suurin venevalmistaja ostaessaan Fenix Marin Oy:n. Tulevaisuudessa konserni tuottaa yli 7 000 venettä vuosittain.

Vene- ja perämoottorikaupasta on viime vuosina muodostunut yhä merkittävämpi osa vuonna 1905 perustetun suomalaisen perheyrityksen Otto Brandtin liiketoimintaa. Nyt Oy Otto Brandt Ab laajentaa venevalmistustaan ostamalla Fenix Marin Oy:n koko osakekannan. Tehdyllä kaupalla halutaan täydentää Otto Brandt -konsernin venetuotantoa ja vahvistaa veneliiketoiminnan strategiaa. Konsernin kaikki veneet valmistetaan Suomessa kuudella eri tehtaalla; Terhin ABS -veneet Rymättylässä, Silverin alumiiniveneet Ähtärissä, Silverin pienin lasikuituvene Savonlinnassa ja TG:n hyttiveneet Pohjanmaalla sekä Porvoossa. 

”Olemme iloisia saadessamme Fenix Marinin osaamisen konserniin ja vilpitön tahtomme on jatkaa monimerkkitehtaana sekä varmistaa venevalmistuksen säilyvyys Suomessa myös tulevaisuudessa”, toteaa Markku Hämäläinen, Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja. 

Fenix Marin on Valkeakoskella sijaitseva vuonna 2004 perustettu lasikuituveneiden sopimusvalmistaja. Tehtaan vuotuinen valmistuskapasiteetti on noin 1 200 venettä. Vuodesta 2004 alkaen Valkeakoskella on valmistunut yli 20 000 venettä ja tällä hetkellä valmistetaan Yamarin-, Yamarin Cross-, Silver-, Bella- ja Quarken-veneitä. Otto Brandtin ja Fenix Marinin yhteistyö alkoi vuonna 2018 Silver Raptor -veneiden valmistuksella ja on sittemmin laajentunut Tiger- ja Viper-malleihin. 

”Otto Brandt perheyrityksenä on paras mahdollinen ostaja Fenixille. Vakavarainen konserni ja veneteollisuuden osaaminen takaavat tehtaan menestyksen myös tulevaisuudessa”, sanoo Torsten Kolehmainen, Fenix Marin Oy:n toimitusjohtaja.


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje