Lehdistötiedote

#Kalastuvenekaikille

Mökki- ja yhteysveneestä aloittelevan kalastajan yleisveneeksi - suunnittelu, toteutus ja toimivuus käytännössä.

Kalastus on viime vuosina ollut nouseva trendi, joka on saanut niin perheen nuorimmat kuin hieman varttuneemmatkin lajin pariin. Kun rannalta käsin kalastaminen ei enää riitä, edessä on haaste: miten päästä hieman ulommas kalaan, ilman mittavaa rahallista panostusta? Tähän olemme pyrkineet vastaamaan #Kalastusvenekaikille -projektin avulla.

Oy Brandt Ab, TerhiTec Oy ja Juha Snell Oy ovat yhteistyössä Kalastajan Kanavan kanssa 2017/18 talven aikana suunnitelleet ja toteuttaneet kolme eri venepakettia, jotka on tarkoitettu ensikädessä aloitteleville kalastajille ja mökkikalastajille. Ideana oli käytännössä näyttää aloitteleville harrastekalastajille, että oman veneen tuunaus kalastuskäyttöön, menettämättä käytettävyyttä mökki- ja yhteysveneenä, ei välttämättä vaadi suurta budjettia. Veneiden varustelu on toteutettu elementeillä ja varusteilla, jotka ovat helposti kaikkien hankittavissa esimerkiksi veneitä tai veneilyvarusteita myyvän liikkeen kautta.

Varusteiden sovittelu veneisiin tehtiin Kalastajan Kanavan ja venetehtaiden yhteisvoimin, ja lopputuloksena on monikäyttöiset pienveneet, jotka on käytettävissä monimuotoisiin kalastuspuuhiin (heittokalastus/uistelu/ravustus/katiskakalastus), mutta elementein jotka on helposti irrotettavissa niin, että veneillä voi myös jatkossa tehdä päiväretkiä kaupunkiin tai saaristoon lasten kanssa.

Projekti on toteutettu etenkin videoiden ja livevideoiden avulla sosiaalisessa mediassa, pääosin Kalastajan Kanavan sivuilla.

#Kalastusvenekaikille -projektiveneet ovat:
Terhi 385 & Torqeedo Travel 1003 CS
Terhi 445 C & Honda BF30
Faster 460i & Honda BF50

Jokainen ylläolevista paketeista täyttää oman käyttötarkoituksensa kalastuksen saralla riippuen missä ja millaista kalastusta haluaa harrastaa. Paketit ovat esillä Oy Brandt Ab:n osastolla 6h48, ja viikonloppuisin paikan päällä on myös Kalastajan Kanavan edustajat kertomassa lisää suunnittelun lähtökohdista, toteutuksesta sekä valmiiden pakettien käyttötarkoituksista. Muina aikoina, olethan yhteydessä Brandtin kalastavaan tuotepäällikköön Jussi Virtaseen (050 441 3780 / jussi.virtanen@brandt.fi).

Tervetuloa tutustumaan #Kalastuvenekaikille -veneisiin osastolle 6h48!

Liitetiedostot

Alkuperäinen artikkeli, liitetiedostot ja korkearesoluutiokuvat


Kuvat


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje