Honda esitteli kaudelle 2012 uuden lippulaivamallinsa BF250!

Honda esitteli Genovan venenäyttelyssä uuden 250-hevosvoimaisen perämoottorin

Honda esitteli perämoottorivalikoimansa uusimman lippulaivan, 250-hevosvoimaisen BF 250:n Genovan kansainvälisillä venemessuilla. Uusi BF 250 tulee myyntiin Euroopassa tammikuussa 2012.

BF 250:ssä on täysin uusi 3,6-litrainen V6-moottori, jossa ensimmäisenä perämoottorina maailmassa on suora ilmanottojärjestelmä. Tämä uusi innovaatio mahdollistaa samanaikaisesti korkean suorituskyvyn ja alhaisen polttoainekulutuksen.

BF250:n uusi muotokieli poikkeaa aiemmasta Honda-mallistosta siinä, että moottorisuojuksen profiili on kulmikkaampi ja terävämpi. Muotokielessä on haettu virtaviivaisuutta ja aerodynaamisuutta, jossa moottorin kromatut linjat viestivät voimaa ja nopeutta. BF250.n myötä Honda tuo moottoreihin myös uuden värityksen, aquamarine-hopeaisen metallivärin.

BF250:ssä on Hondan BLAST-järjestelmä, joka ohjaa sytytyksen ajoitusta ja optimoi suorituskyvyn nopeissa kiihdytyksissä.  Hondan uusi alavaihteiston muotoilu parantaa vedenalaista hydrodynamiikkaa parantaen moottorin suorituskykyä. Tämän suorituskykyisen moottorin polttoainetaloudellisuudesta pitää huolen Hondan ainutlaatuinen laihaseosteknologia ECOmo. 

Käyttäjäkokemusta on pystytty parantamaan entisestään vaihteiston kytkentävoimaa keventämällä, mikä pehmentää vaihtamista. Moottorin ohjausyksikkö, ECU, muuttaa sytytyksen ajoitusta, jolloin moottorin vääntömomentti on pienempi vaatien vähäisempää voimaa vaihdettaessa. 

Tämän päivän veneilijällä erilaisten sähkölaitteiden määrä on kasvussa, jonka Honda on ottanut huomioon kehittämällä itsestään säätyvän joutokäynnin latausjärjestelmän. Kun sähkön kuormitus kasvaa, moottorin ohjausyksikkö, ECU, automaattisesti nostaa moottorin kierroksia joutokäyntialueella. 

Honda BF250 pähkinänkuoressa

Suorituskyky


  • BF250:ssä on uusi 3,6l:n V6 moottori. Moottorin suorituskykyä parantavat Hondan ainutlaatuiset VTEC ™ ja BLAST ™ teknologiat sekä suora ilmanottojärjestelmä. Uusi ilmanottojärjestelmä on suunniteltu laskemaan imuilman lämpötilaa, joka osaltaan kasvattaa ilmamäärää moottoriin, mikä lisää suorituskykyä.
  • BLAST (ilma/polttoaineen seoksen ja sytytyksen ennakon säätötekniikka), moottorin ohjausyksikkö ECU optimoi sytytyksen ennakon ja polttoaineen ilma-polttoaineseoksen ja näin mahdollistaa hyvän liukuun nousun.

Polttoainetalous

  • Elektronisesti ohjattu polttoaineen ruiskutusjärjestelmä PGM-FI ja laihaseostekniikka ECOmo mahdollistavat ajon aikana luokkansa parhaan polttoainetalouden.

Alavaihteisto

  • Hondan uusi alavaihteiston muotoilu parantaa vedenalaista hydro-dynamiikkaa parantaen moottorin suorituskykyä.
  • Vaihteiston välityssuhde on 2:1, mikä mahdollistaa suurempien, kuusitoista tuumaisten potkurien käytön.

Vaihteistoon kohdistuvan kuormituksen säätöjärjestelmä

  • Honda BF250:n käyttäjäkokemusta on parannettu vaihteiston kytkentävoimaa keventämällä, mikä pehmentää vaihtamista. Moottorin ohjausyksikkö, ECU, muuttaa sytytyksen ajoitusta, jolloin moottorin vääntömomentti on pienempi vaatien vähäisempää voimaa vaihdettaessa.

Laturi

  • Luokkansa korkeatehoisin laturi (90A) vastaa nykyajan veneilijän erilaisten sähkölaitteiden asettamiin vaatimuksiin. BF250 käyttää noin 30A virtaa käymiseen, jolloin laturin 90A:n tehosta jää noin 60A muille sähkölaitteille. Erityisesti huomioitavaa on se, että BF250 lataa joutokäynnilläkin jopa 40A!

NMEA 2000

  • Uusi BF250 on NMEA2000-yhteensopiva (National Marine Electronics Association). NMEA 2000 mahdollistaa elektronisten näyttölaitteiden, karttaplotterien, GPS:ien jne. yhteensopivuuden. Lisäksi elektronisista näytöistä voidaan lukea moottorin ohjaukseen liittyviä tietoja.

Kestävyys ja luotettavuus

  • Honda on maailman vanhin nelitahtisten perämoottorien valmistaja, jolla on 45 vuoden kokemus kestävien ja luotettavien moottoreiden suunnittelusta. Vakuudeksi kestävyydestä ja luotettavuudesta kaikille Honda-perämoottoreille annetaan viiden vuoden takuu.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje