Sea Star-veneiden tuotanto Ähtäriin

SEA STAR –VENEIDEN TUOTANTO ÄHTÄRIIN 

Terhi, Sea Star ja Silver -veneitä valmistava TerhiTec Oy siirtää Sea Star venetuotannon Ähtärin tehdasyksikköön.

SEA STAR VENEET

Kotimaiset Sea Star veneet siirtyivät TerhiTec:in omistukseen vuonna 2009 ja tuotanto on ollut siitä lähtien alihankinnassa Savonlinnassa. Sea Starin historia venebrändinä alkaa jo vuodesta 1984. Varsin nopeasti se nousi ensin yhdeksi rannikon suosituimmista merkeistä ja 1990-luvulla jo toiseksi suosituimmaksi venemerkiksi Suomessa. Myös Ruotsin markkinoilla Sea Star saavutti nopeasti suuren kiinnostuksen.

Sea Star veneet on tehty Skandinavian markkinoille ja malleissa korostetaan konservatiivisesti nykyaikaisuutta, jossa tuotteen ajaton arvo kestää isältä pojalle. Mallisto on kehitetty pääasiassa yhteysveneeksi ja vapaa-ajan kalastuskäyttöön. Veneitä on myös viranomaiskäytössä ja viimeisin nyt syksyllä Tsekin poliisille toimitettu Sea Star 660 malli. Mallisto käsittää tänä päivänä viisi eri mallia kokoluokaltaan 6,1 – 8,1 metriä. Näistä kaksi mallia on avoveneitä ja kolme hyttiveneitä.

2011 kaudelle lanseerattiin kaksi Uutuutta Sea Star 20 RS ja Sea Star 20 CC –mallit. 

 

ÄHTÄRIN TUOTANTOLAITOS

Ähtärin tehdasyksikössä valmistetaan Silver AluFibreTM –veneet sekä Sea Star lasikuituveneet. Tehtaalla on käytössä ISO 9001 ja ISO 14000 –laatusertifikaatit, ainoina veneiden volyymivalmistajina Suomessa.

TerhiTec Oy hankki syyskuussa lisäkiinteistön Ähtärissä Puikkotieltä, läheltä nykyisiä hallejaan. Hallin koko on 450 m2, yhteensä käytössä on nyt yli 5.500 m2.

Ähtärin yksikön tehtaanjohtajaksi on nimitetty 2011 joulukuun alussa insinööri Juha Lindroos, 30. Lindroos on toiminut aiemmin Ähtärin yksikön tehdaspäällikkönä.

Silver ja Sea Star –veneiden liiketoiminnasta vastaa tuotelinjajohtaja Janne Mäkelä. Lisäksi Mäkelän vastuulla ovat myös Silver ja Sea-Star veneiden tuotekehitysprojektit. 

Yhteistyöterveisin,

TerhiTec Oy

Jarmo Sundin
toimitusjohtaja
puh +358 (0) 207 510 255
jarmo.sundin(a)terhitec.fi

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.seastar.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje