Silver Hawk BR
Utombordare Rekommendationspris Paketpris
+ Honda BF80AK1LRTU Obekräftad 35 490 €

Silver Hawk BR

Utombordare Rekommendationspris Paketpris
+ Honda BF80AK1LRTU Obekräftad 35 490 €

Nya generationens Hawk BR introducerades år 2019. I jämförelse med sina föregångare, har nya Hawk bl.a. ett helt nytt skrov, ny interiör och helt nya styrpulpeter - med andra ord är det inte fråga om en liten kosmetisk uppdatering. Hawk BR är designad speciellt med tanke på stugfolk, men passar likväl för både fritidsfiskare, förbindelsebåtsanvändare som för mindre dagsutflykter.

Be om offert


Introduktion

Storfavoriten Silver Hawk BR

En helt ny version av storfavoriten Silver Hawk BR lanserades år 2019. Det är inte frågan om en liten kosmetisk uppdatering utan båtmodellen har inför 2019 förnyats totalt – med bl.a. ett helt nytt skrov och en ny interiör med nya styrpulpeter. Vi tror att nya Hawk BR kommer att bli Silvers nya storsäljare, speciellt bland båtfolk som värdesätter familjeutflykter och sommarstugeliv. 

Nya Hawk BR har höga förväntningar att leva upp till: Silver Hawk var den första båtmodellen som Silver lanserade år 1991 då fabriken grundades, och under årens lopp har den varit en av modellprogrammets storsäljare. Av alla Silver-båtar sålda från år 1991 till dags dato har ungefär hälften varit olika versioner av Hawk. Silver Hawk har naturligtvis genomgått en del uppdateringar under årens lopp gällande skrov, färgsättning och pulpetlösningar, men nu förnyas Silver Hawk totalt, från skrovet och uppåt. För designen står Silvers produktutvecklingsavdelning tillsammans med finska designbyrån Navia Design.

Formgivningen av skrovet har till stor del influerats av Silver Y-modellprogrammets största och minsta modeller, Eagle BR och Fox BR/Avant, som lanserades år 2016 och 2018. Till utseendet är skrovets linjer moderna och sportiga, och det går mjukt i sjön samtidigt som det klyver vågorna väl. Skrovets uppbyggnad följer Silvers välkända AluFibre™-konstruktion, där skrovets vridstyvhet ges av de förstärkande svetsade korslagda profilerna (spanten) i aluminiumskrovet. Skrovsidorna är helt slutna skumfyllda pontoner av sandwichkonstruktion som ger båten flytkraft men även en tyst gång och pononerna är fyllda med ett polyuretanskum som inte tar åt sig vatten, Glasfiberinteriören står för estetik och praktiska egenskaper. Interiören består av en enda hel enhet utan skavar vilket gör den enkel att hålla ren men även att skrovljud dämpas effektivt. Tack vare denna unika konstruktion är nya Hawk, liksom resten av Silver Y-modellerna, i praktiken helt osänkbar. Båten är ytterst sjöduglig, lätthanterlig och smidig, och likt resten av Silver-båtarna är dess köregenskaper utomordentligt goda.

Utseendemässigt har Hawk genomgått stora synliga förändringar. Förutom skrovets profil är vindrutornas design den förändring som syns mest, eftersom hela vindrutans konstruktion har förändrats totalt jämfört med föregångaren. Vindruteprofilen är snarlik nya Fox BR, dvs. den har inga vindruteramar. Den nya vindrutan ger bra skydd och styr effektivt bort vind och vattenstänk från sittbrunnen. Mellan de två rymliga styrpulpeterna sitter det som standard en tvådelad dörr som förbättrar vindskyddet ytterligare. I pulpeterna finns det gott om förvaringsutrymme för småsaker. På instrumentpanelen fabriksmonteras en 9” Raymarine Axiom plotter som standard.

Även akterbänkens konstruktion är ny och följer samma designspråk som i Fox-modellerna. Hela akterbänken, inklusive arm- och ryggstöd, kan öppnas och inuti finns ett stort tredelat förvaringsutrymme för packning och utrustning. Under akterbänken förvaras även akterkapellet (tillbehör) då det inte används. Både föraren och samtliga passagerare har gott om benutrymme. På sidorna om motorbrunnen finns två förvaringsboxar för tampar och ankare. Vid mittgången i den främre sittbrunnen är det extra sittplatser och under dem finns det stora förvaringsutrymmen. Tamparna till fören förvaras enkelt i det från sidan öppna stuvutrymmet där luften kan cirkulera och torka blöta tampar. För trygghetskänslan vid i- och urstigning svarar de stadiga grabbräckena.

Nya Hawk BR, som primärt säljs i paket med en 100-hästkrafters utombordare, har en 115 liters integrerad bränsletank, vilket är större än i förra generationen av Hawk.

Hawk BR:s största konkurrensfördelar är dess sportiga utseende och moderna skrovform kombinerat med den trygga, osänkbara skrovkonstruktionen och de goda köregenskaperna. Båten har även gott om förvaringsutrymmen, så all packning och utrustning kan enkelt stuvas undan. I jämförelse med konkurrerande båtar i samma storleksklass är båtens standardutrustning omfattande och i priset ingår bl.a. en aluminiumdurk, en 9” Raymarine Axiom plotter med CPT-S-givare, en tvådelad dörr mellan styrpulpeterna, kapellgarage, komfortstolar, dynsats i aktern samt knapar i rostfritt stål. I tillbehörslistan finns bl.a. en Abloy-låssats, musikspelare, solbädd till fören, targabåge, trimplan samt vattenskidstång och kapell. Nya Hawk BR är mycket lämpad för familjeutflykter och rena nöjesturer tills havs och till sjöss, men den passar även utmärkt som förbindelsebåt till sommarstugan och givetvis för sportfiske. N


Silver Hawk BR + Honda BF80AK1LRTU


Silver Hawk BR

Längd
570 cm
Bredd
216 cm
Vikt
665 kg
Antal personer
7
Motor
60-115 hk
Max. rekommenderad vikt på motorn
259 kg
Estimerad max. hastighet med två passagerare
ca 39 kn
Godkännande
CE/C
Bottenvinkel
17,8°
Akterspegelns höjd
510 mm
Längd på styrkabel
500 cm
Längd på reglagekabel
396 cm
Självlänsande
Osänkbar
Skrov
EN-AW 5754/5083
Komfortstolar
Räcken
HST
Flytmaterial
Polyurethane
Däck
GRP
Vindruta
Glas/Akryl
Bränsletank
115 l
Botten
4 mm
Akterspegel
4 mm
Sida
2 mm
Övre sida
2 mm
Innersida
1,5 mm

Honda BF80AK1LRTU

MOTOR

Motortyp
4-takt OHC
Modellmarkering
LRTU
Antal cylindrar
4
Slagvolym
1496 cm3
Cylinderdiameter och slaglängd
73 x 89,4 mm
Ventilkonstruktion
16 ventiler
Varvtalsområde vid full gas
5,000-6,000 varv/min
Max. effekt
80 hk
Kylsystem
Vattenkylning med termostat
Bränslesystem
Elektronisk PGM-FI
Tändsystem
Elektronisk PGM-IG
Avgasutsläpp
Via propellernav

VÄXLAR

Utväxlingsförhållande
2,33
Växellägen
F - N - B

TILLBEHÖR

Laddningsenhet
44 A
Propeller (antal blad, diameter, lutning, material)
Valfri 3-bladig aluminium
Oljetrycksvarning
JA
Överhettningsvarning
JA
Varvtalsbegränsare
JA
Nödstopp
JA
NMEA2000-utgång
JA
Trollingfunktion
JA
Blast
JA
ECOmo
JA
VTEC
-
Elektronisk motortiltning
JA
Gasassisterad motortiltning
-
Elektronisk motortrim
JA
Bränslefilter
JA
Reglage
Fjärrstyrning
Startsystem
Elstart

MÅTT

Totalhöjd XX
-
Totalhöjd X
-
Totalhöjd L
1566 mm
Totalhöjd S
-
Totallängd
746 mm
Totalbredd
449 mm
Rigglängd XX
-
Rigglängd X
-
Rigglängd L
537 mm
Rigglängd S
-
Vikt XX
-
Vikt X
-
Vikt L
165 kg
Vikt S
-
Garanti vid nöjesbruk
5 år
Garanti vid professionell användning
2 år
  • Raymarine Axiom 9" -kartplotter med CPT-S-givare + givarstativ
  • Glidskena för givarstativ
  • Lådor för ankare och tampar i fören och aktern
  • Konstruktion enligt CE-standard, självlänsande öppna ytor
  • Hydraulstyrning
  • Vindruta av härdat glas
  • Helstoppade komfortsäten; förarens säte har ett uppvikbart frontparti som möjliggör en bekväm stående körposition
  • Navigationsljus
  • Sidoräcken, HST
  • Muggställ
  • Klass 3 stävögla
  • Akterns sittdynor
  • Bränslefilter
  • Bränsletank 115 l
  • Dörr mellan pulpeterna
  • Gott om mångsidiga, olika storlekars stuvutrymmen
  • Öppningsbart baksäte med stort förvaringsutrymme
  • Skumsläckare
  • Automatisk länspump (elektrisk)
  • Trailerögla i akter och för
  • Badstege, HST
  • Eluttag 12 V
Stäng
Stäng