Veneiden palautuskampanja

Terhi-veneet toteuttaa veneiden palautuskampanjan yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Turun Seudun Jätehuolto Oy:n kanssa

Vanhat käyttökelvottomat veneet pois saaristosta
Terhi-veneet on aloittanut yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n sekä Turun Seudun Jätehuollon kanssa kampanjan, jossa Roope-aluksella kerätään vanhoja soutuveneitä Saaristomeren alueelta. Tavoitteena on helpottaa saaristossa asuvia ja mökkeileviä pääsemään eroon käyttökelvottomista veneistään, joiden kuljettaminen kierrätykseen saattaa muutoin olla kallista ja hankalaa. ”Terhi-veneet tehdään tänäkin päivänä Rymättylän saaristopitäjässä, joten saariston hyvinvointi on meille tärkeä arvo, ja huomioimme veneiden valmistusprosessissa myös ympäristönäkökulmat. Meille on myös tärkeää, että veneet päätyvät kierrätykseen ja pois rannoilta niiden elinkaaren loppupäässä. 

Pidä Saaristo Siistinä ry kerää veneet Roope-aluksella
Pidä Saaristo Siistinä ry:n nostokurjella varustettu Roope-alus kerää veneet 1.-5.9.2014 välisenä aikana suoraan asiakkaiden rannoilta Saaristomerellä alueelta, joka rajoittuu välille Houtskär – Stenskär – Kasnäs – Rymättylä. Noudettavan veneen materiaalilla ei ole merkitystä, mutta veneen pitää olla alle 5-metrinen avovene eikä keräykseen oteta perämoottoreita. Keräyksen jälkeen veneet toimitetaan maanteitse asianmukaisesti hävitettäväksi Turun Seudun Jätehuolto Oy:n toimesta.

Kampanjassa mukana olevat kauppiaat:

Turku: Venemaailma, Bike & Boat World

Naantali: Raision auto-ja venekeskus

Kaarina: Venetalo Viherkoski

Nauvo: Portosol vierasvenesatamassa

Salo: Astrum-vene, Salomarine

Kemiö: Kone-Wuorio

Toimi näin:

- Mene Terhi-kauppiaasi luokse ja osta uusi Terhi-vene. Terhi 385: kampanjahinta 1590,- (svh 1690,-), Terhi Saiman: kampanjahinta 1590,- (svh 1690,-) tai Terhi 400: kampanjahinta 1790,- (svh. 1990,-). Saat kaupan päälle 89,- euron arvoisen tarran, jonka liimaat rannassasi olevaan keräykseen tulevaan veneeseen.

- mikäli et halua ostaa uutta Terhi-venettä, mutta haluat silti toimittaa vanhan keräykseen, voit myös ostaa Terhi-kauppiaalta tuon tarran 89,- euron hintaan. Tarroja myy myös Pidä Saaristo Siistinä ry osoitteessa:  roope@pssry.fi samalla 89,- hinnalla.

- Kirjoita tarraan vedenpitävällä tussilla kaiken varalta nimesi ja yhteyspuhelinnumerosi. Kiinnitä tarra veneeseen sellaiselle paikalle, että se näkyy hyvin merelle päin.

- varmista vielä kauppiaalta, että noutopaikka kuuluu keräysalueeseen. Mikäli olet asiasta epävarma, soita suoraan Roope-alukselle: puh. 0400-372379. 

- noutopaikalla pitää olla minimissään 1,5m vettä (syväys) vähintään 10 metrin matkalta rannasta, jotta Roope pääsee rantaan. Veneen tulee noutoaikana sijaita max. 8m vesirajasta, jotta Roopen nostokurki ylettyy siihen ja pystyy nostamaan sen kyytiinsä.

- kauppias ottaa sinulta yhteystietosi ja tiedot veneestä ja noutopaikasta. Hän toimittaa ne eteenpäin Roopelle.

Lue alkuperäinen artikkeli osoitteesta www.terhi.fi


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje