Honda Marines utbud växer – lanserar tre nya utombordare: BF4 / BF5 / BF6

I september 2015 uppdaterade Honda sin minsta utombordare BF2.3. Nu står resten av modellprogrammets mindre utombordare i tur. Tre fullständigt nya lättviktade utombordare ser dagsljuset i september 2016, varav två är i helt ny storleksklass för Honda. Nyheterna är utrustade med Hondas mest avancerade teknik, som kommer att förändra konsumenternas ingrodda bild av de mindre utombordarnas egenskaper och fördelar en gång för alla.

Nyheternas betydelse för Honda är stor. Efter tre årtionden förnyas den nuvarande BF5-utombordaren fullständigt och dessutom får den sällskap i form av nya BF6 och BF4. Det största tacket bör riktas till Hondas ingenjörer, som gjort en grundlig, empirisk undersökning på finsk mark gällande marin produktutveckling. Konsumenters krav och behov har tagits i beaktande utan att problemområden och kostnader gällande produktutveckling kringgåtts. Slutresultatet talar klarspråk - begreppen lättstartad, tystlåten och vibrationsfri gång har fått en ny referensram.

Komfort och utrustning

Nyhetsmotorerna är utrustade med Hondas nya dekompression, som tillsammans med startsnörets mekanism garanterar att motorn startar ytterst enkelt och smidigt i alla temperaturer. Motorblockets nya gummisuspension eliminerar effektivt motorns vibrationer på alla varvtalsområden, och motorernas tysta drift är ett faktum. Honda BF5 och BF6 är standardutrustade med 6A laddare, och därmed är det växande behovet av ström till mindre elektronisk apparatur (mobiltelefoner, kartplotter, belysning etc.) även taget i beaktande. Förutom ovan nämnda laddningsfunktion/eluttag hos BF5 och BF6, så ingår även möjligheten att koppla en fristående bränsletank i tillägg till den fasta bensintanken. På köpet får konsumenten dessutom Hondas goda kvalitet och pålitlighet, för att inte tala om nyheternas snygga design. Jämför själv!

Prestanda och pålitlighet

Nyheterna kommer utrustade med en 1,5 liters fast bränsletank, som har en lång räckvidd med tanke på motorernas bränslesnålhet. 4-takts utombordarna med en slagvolym på 127 cm3 har gott om vridmoment och svarar känsligt då man ger gas. En kontrollampa för oljetryck varnar för överhettning och oljevakten ser till att varvtalen automatisk begränsas till en nivå på ca 2 300 rpm då oljetrycket sjunker. Propellerurvalet är brett, och anpassar sig till en mängd olika användningsbehov. Motorerna finns att få både kortriggade (15”/38 cm) och långriggade (20”/51 cm). Som bekant omfattas nyheterna även av Hondas 5 års konsumentgaranti.

Tillgänglighet

Nya BF4, BF5 och BF6 lanseras till allmänheten på Southamptons båtmässa 16.9.2016, Genoa internationella båtmässa 20.9.2016 och Grand Pavois -båtmässan i La Rochelle, Frankrike, 28.9.2016. Till Finland anländer nyhetsmotorerna under november 2016, då leveranserna även drar igång inför säsongen 2017.

Tilläggsinformation av:
Oy Brandt Ab, Honda utombordare
Pasi Partanen
Produktchef
pasi.partanen(at)brandt.fi
+358 (0)20 775 7200

Bildgalleri


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng